Maden

Økologisk mad

Udover den mad, som vi selv producerer – dvs. grøntsager, æg, kød og evt. mælk, supplerer vi med stor-indkøb af økologiske varer. Man kan dermed faktisk leve og spise sundt og varieret i landsbyen, uden nogensinde at besøge et supermarked. Det er naturligvis helt op til den enkelte, om man vil supplere med andet udefra.

Alle beboere betaler et fast bidrag til den fælles madordning. Beløbet dækker indkøb af mad – alt mad i landsbyen indkøbes fælles – og produktion.

Rugbrød

I landsbyen bager vi selv alt vores brød. Rugbrødet er basis, og i madpakke-sæsonnen bliver der bagt og spist 25-30 brød om ugen. Naturligvis med surdej og alt mel og kærner er økologisk dyrket.

 

Fælles-spisning

Fællesspisningen er vigtigt for vores sociale liv. Det er her man lige mødes og får en snak, og også et sted, hvor man får lavet andre sociale og praktiske aftaler.

I øjeblikket er der fællesspisning 4 gange om ugen. Man kan spise på Højgård eller tage maden med hjem og spise i fred og ro med familien, hvilket især småbørnsfamilier ofte foretrækker nogle af dagene.