Maden

 

Økologisk mad

Udover den mad, som vi selv producerer – dvs. grøntsager, æg, kød og evt. mælk, supplerer vi med stor-indkøb af økologiske varer. Man kan således leve og spise sundt og varieret i landsbyen, uden nogensinde at besøge et supermarked – det er naturligvis frivilligt, om man vil supplere med andet udefra.

 

Rugbrød

I landsbyen bager vi selv alt vores brød. Rugbrødet er basis, og i madpakke-sæsonnen bliver der bagt og spist 25-30 brød om ugen. Naturligvis med surdejg og alt mel og kærner er økologisk dyrket.

 

Fælles-spisning

Hver aften bliver der serveret et fælles aftensmåltid på Højgården (fælles-huset). Den fælles aftensmad består af varierede retter, bl.a. altid vegetarisk mad.

Alle beboere betaler et fast bidrag til den fælles madordning. Beløbet dækker indkøb af mad – alt mad I landsbyen indkøbes fælles – og produktion. Det er frivilligt at deltage i aftensmads-ordningen. Man kan vælge at deltage på fuld tid eller deltid i ordningen.

Fuld tid vil sige, at hver person laver mad ca. to gange om måneden.

Nogle tager deres mad-tjans alene, mens andre slår sig sammen to og to.

Man kan spise på Højgård eller tage maden med hjem og spise i fred og ro med familien, hvilket især småbørnsfamilier ofte foretrækker nogle af dagene.

Fællesspisningen er vigtigt for vores sociale liv. Det er her man lige mødes og får en snak, og også et sted, hvor man får lavet andre sociale og praktiske aftaler.