Dyrehold

 

Dyr

Vi har får, som får nye lam om foråret, og de fleste af lammende slagtes om efteråret. Kødet fryses ned og spises i løbet af året. Skindene sendes til garvning og sælges senere til os selv og andre.

Der er lige nu syv mindre hønsehold varetaget af forskellige familier, som supplerer vores fælles forbrug af æg, samt et større hønsehold, der primært leverer slagtekyllinger. Udover ægproduktionen slagtes hønsene og fryses ned til senere brug.

Vi har p.t. en voksen ko og indtil december også to unge tyre. Maren (koen) blev mor til en kalv i marts 2014, og vi har siden da været selvforsynende med mælk.

Tyrene skal vokse sig store og klar til at blive slagtet i løbet af efteråret.

Desuden har vi tre ung-grise, som også vil blive slagtet til vinter.

Vi spiser kun det kød, vi selv kan producere. Det betyder, at vi i gennemsnit kun spiser kød ca. 1-2 gange om ugen, men til gengæld er det altid vidunderligt kød, som vi ved hvor kommer fra.