Af , 3. september 2020 23:28

Hyggeligt halmhus til salg i Den Selvforsynende Landsby

Efter 17 dejlige år på Sydfyn er det blevet tid til at ryste rødderne og sætte ny kurs for Annette. Det har på ingen måde været en let beslutning at forlade landsby-fælleskabet, men efter mange overvejelser har hun valgt at sætte sit hus til salg. Det er vi andre her i byen selvfølgelig rigtig kede af, men der åbner sig altså hermed en mulighed for nye folk, som har lyst til at prøve bæredygtighed og fællesskab af med os 🙂

Huset rummer mange muligheder – og vil gøre sig godt for både en familie, et par eller en single med ønske om fællesskab med andre på landet. 

Beskrivelse af huset

Huset er et meget fint selvbærende halmhus på 120 m2/98m2, med ståltag, muslinger i fundamentet og søgræs som isolering på loftet. Udvendig er det kalket med jernvitriol og på udvalgte områder er det beklædt med ubehandlede kalmarbrædder af douglasgran. Regnvandet løber i en stenfaskine og et regnbed. Vinduerne er med 2-lags-energiglas og mahogni. Huset opvarmes af en masseovn og en solfanger laver varmt vand.

Boligarealet, som er i et plan, består af et bryggers, der åbner ind til et stort og hyggeligt køkkenalrum. Herfra er der adgang til tre værelser, badeværelse og gæstetoilet. Fra stuen er der udgang til en delvist lukket udestue mod syd, på ca. 20 m2. I den vestlige ende af loftrummet er der mulighed for at lave en hems på ca. 10 m2. Huset ligger på en grund der er lige knap 800 m2. Der er diverse æbletræer og bærbuske og lidt stauder og der er masser af plads til leg og nye bede.

Pris: 1.117.846 kr.

Øvrige udgifter:

For at købe huset skal du være medlem af andelsforeningen, Den Selvforsynende Landsby. Andelspris pr.voksent medlem er 25.000 kr. Faste månedlige udgifter til foreningen er 1200 kr. pr. voksent medlem og hertil skal lægges 397 kr./md i jordleje for grund nr. 18.

Som medlem af Den Selvforsynende Landsby får du del i et velfungerende fællesskab, der råder over 15 ha jord med landbrug/naturarealer på de 10 ha. Vi har får, køer og høns og et utal af afgrøder og græs til dyrene. 

Vi er pt. 34 voksne og 35 børn, fordelt på 26 husstande. En del huse er færdige og nogle er undervejs. Vi har mange forskellige arbejdsgrupper lige fra dyrkning over spildevandsgruppen til regnskaber, hvor man kan vælge at være med til det man har lyst til. Vores fælleskab tilbyder en rigtig god balance af, at være sammen og hver for sig om livet på landet. 

Hvis du er interesseret i Annettes halmhus, så send en email til: annette@selvforsyning.dk