Den Selvforsynende Landsby er et økologisk bofællesskab i Hundstrup på Sydfyn, designet udfra bl.a. perma-kulturelle principper. Vi er p.t. ca. 30 voksne og lidt flere børn.

Landsbyen er et pioner-projekt, som giver et radikalt bud på fremtidens bæredygtige liv på landet. Vi arbejder med konkrete løsninger på de globale klima- og miljøproblemer. Vi bygger vores egne huse af natur- og genbrugsmaterialer og dyrker jorden i fællesskab.

Der er stadig ledige grunde i landsbyen klar til nye beboere. Se mere her på hjemmesiden under "Flyt ind”.

Hus til salg

Af , 20. november 2016 17:46

Økologisk familiehus til salg. Ideelt til familien der ønsker at leve bæredygtigt, men ikke er interesseret i at bygge et hus selv.

Se salgsopstilling for huset HER.

Huset er et tofamiliershus, der er delt på midten, således at hver hus består af et stueplan og en første sal. Huset er på 172 m2. Består af et stort og rummeligt bryggers med masser af hyldeplads. Køkken alrum og stue. Samt et større badeværelse med bruseniche og god plads til vasketøj. Ligeledes er der et værelse i stueplanet. På første sal er der en lille stue og tre værelser, samt et lille depot.

geir7747_yHuset har et dejligt indeklima, fordi ydervæggene er af halm, hvilket sørger for at huset altid er ventileret og isoleret. Husets varmekilde er jordvarme, der er en effektiv varmekilde.

Huset er selvbærende halmhus med et træskellet inde i halmmuren. Indvendige vægge i stueplan er af ubrændte lersten. På første sal er der gipsvægge. Halmmurene er lerklinet indvendig og udvendig.

På første etagen er ydermuren beklædt med vindpap og kalmarbrædder. Der er udgang fra huset til haven med div frugttræer. Der er fliser rundt om huset, samt overdækket terrasse.

Hvis du ønsker en mere uddybende salgsopstilling eller en fremvisning skriv til vagnremme@mac.com eller johanne@selvforsyning.dk eller ring til 2386 1705.

Kursus: Bæredygtigt livssyn 23.-25. september 2016

Af , 14. juni 2016 22:07

IMG_1594 kopiDen Selvforsynende Landsby inviterer til kursus i bæredygtigt livssyn – et kursus, som bidrager med inspiration og handlekraft til vores alle sammens levede hverdag.

Kurset bliver en blanding af praktisk arbejde og refleksioner over vores syn på mennesker og naturen.
Hvad er det for et livssyn, der afspejler sig i vores handlinger, når vi dyrker, bygger, forbruger etc, som vi gør?
Er det på tide at udfordre det antropocentriske natursyn (at mennesket er centrum og fri til at udbytte ressourcerne)?

På kurset kommer vi til at arbejde med et praktisk naturgenopretningsprojekt som udgangspunkt for observationer og samtaler om forbundethed, menneskets rolle i verden og vores ønske for livet på jorden..

På kurset forsøger vi at relatere til kursisternes eget liv – hvordan kan jeg bruge/arbejde videre med det lærte/erkendte i mit eget liv.

Læs mere og tilmelding HER

Kursus: en bæredygtig hverdag

Af , 11. april 2015 21:28

Den Selvforsynende Landsby 
26.-28. juni 2015

Vil du gerne arbejde med mere bæredygtighed i dit eget liv?
Hvordan? Hvor skal du starte, og hvem kan du få hjælp af?

På kurset sætter vi gang i de gode samtaler
om muligheder og barrierer for en bæredygtig hverdag.

Sammen med en række workshops
hjælper de os et skridt nærmere målet
– så vi kan komme til at handle på vores drømme og ønsker.

Læs mere her: Kursus Bæredygtig Hverdag

Skærmbillede 2015-04-10 kl. 19.24.14